Avondtour Malaga

12 december 2006. Om zeven uur vertrokken we met een volgeladen busje De_kroeg_el_pimpi naar Malaga. Was erg druk op de wegen, maar met een klein uurtje kwam toch het doel van onze tour in zicht. De byzondere kersterlichting!! Boven de hoofdwegen hingen duizenden lichtjes in figuren, zoals Sterren, Klokken, Herten, Kransen Ingang_el_pimpe alles in Goud, op een andere weg weer in kleuren Rood, Groen en Goud. We reden langs een groot gebouw de hele gevel zo’n 30 meter, was een kerststal compleet met beelden, de schaapjes en palmbomen stonden er voor alles in blauw. Bij de Bar_el_pimpi wandeling heb ik geprobeerd er foto’s van te maken, helaas,…. dat is niet gelukt. Hierna gingen we naar een bekende Andalusische kroeg "El Pimpe", hierbij  foto’s van de ingang, er waren diverse hoekjes, een lange bar, daarna weer hoekjes en Ons_gezelschap2 trapjes, en helemaal achteraan gingen wij in een wat grotere ruimte zitten met aan de kanten vele wijnvaten met opschriften. Grote nostalgische foto’s aan de muur, heel apart allemaal. Na het eerste glas, ben ik met David (Director de Kathedraal_malaga Actividades Socioculturales) van Sol Andalusi, een wandeling gaan maken. De andere hadden meer interesse om in El Pimpe te pimpelen :-))) We liepen langs de kathedraal, langs een opgraving van een Romeins theater uit de 3e eeuw aan de voet Straatje_naar_el_pimpi van de Alcazaba. Later werd dit Romeins theater door de Arabieren als steengroeve gebruikt. Daarna  Alcazaba een Arabische vesting die werd in de 11e eeuw gebouwd op de resten van een Romeins bouwwerk. Het was de residentie van R_picasso_museum de vorsten van Granada in Málaga. We liepen door de oude straatjes van oud Málaga en daar zag ik het museum van Picasso, het was helaas dicht in de avond,  ik wil daar a.s. zaterdag heen. Het was inmiddels bij tienen, we moestenIkke_alleen_water_1  terug  naar El Pimpe, het was er een vrolijke boel, er waren hapjes en drankjes volop. Daarna weer terug naar Sol Andalusi De_groep_bij_thuiskomst de laatste foto gemaakt in de aankomsthal van Sol Andalusi, de kleine in  het midden met de pet ben ik.

Categorieën: 8. Malaga avondtour, Spanje | 4 reacties

Berichtnavigatie

4 gedachten over “Avondtour Malaga

 1. Aad Rosier

  Hallo Wilhelma,
  Zeer bedankt voor de leuke foto’s met bijbehorend verslag van je laatste belevenissen in
  Spanje, het lijkt erop of ik zelf met vacantie ben !

  Groetjes
  Aad

  Like

 2. Ivo

  Hoi Helma, ben jij de heuvelige paden opgeweest? Sportief hoor, goed voor de lijn na al het gebak wat ik zo lees;-))) Mooi hè, het Alcazaba.
  Groetjes en nog veel plezier de komende tijd.
  je Ivo.

  Like

 3. Bernard en Corrie

  Wij zien wel dat je een zeer leuke vankantie hebt.
  Met zo’n groep mensen kan het ook eigenlijk niet mis gaan, als er dan ook nog een gezellige tent is, wat wil je dan nog meer.

  Groetjes Bernard en Corrie

  Like

 4. Ivo

  Helma, bedankt voor de fijne jaren. Ik wens je veel succes met je nieuwe Canadese vriend. Hopelijk word het wat en ga je in Canada wonen.Zou het niet lukken, kan je nog altijd je reserve vriend uit België nemen.
  Ivo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: