Het Alhambra

woensdag 20 december 2006.
Ingang_1 Heel vroeg vertrokken om 7 uur in de ochtend, het was 2 uur rijden naar Granada,het was er een stuk koeler dan in Torremolinos. In de ochtend eerst een tour door oud Granada, en na de lunch gingen we naar het Alhambra.
De naam Alhambra komt van het Arabische woord qalat-al-Leeuwenpaleis_2 hamrá,Leeuwenpaleis_1
wat "rood kasteel" of "roodkleurig" betekent.
Het Alhambra was meer dan een paleis, het was een koninklijke (ommuurde) stad. Het door 2200 meter muren  omsloten terrein heeft een oppervlakte van 13 hectare. Ik heb Leeuwenpaleis_3 er 4 uur rondgelopen en nog niet allesGebedsnis_2  gezien. De foto’s geven  maar een heel kleine impressie, van wat er te zien is, bijvoorbeeld  de werkelijk schitterend bewerkte gebedsnissen en het vertrek van de lievelingsvrouw van de sultan Lin-dar-Aixa is van zo’n pracht en praal dat komt op de foto’s niet tot zijn recht.
Het Alhambra is het resultaat van 300 jaar bouwaktiviteit van moslims die later na de reconquista (2 januari 1492) zou worden voortgezet door de Torren_de_las_infantes christenen. De Islamitische Sala_de_la_dos_hermanas bouwkunst die in het Alhambra op een heel eigen wijze vorm heeft gekregen, had haar oorsprong in Perzië en Noord Africa.
De bewoners van het Alhambra waren Spanjaarden: zonen en kleinzonen van bewoners van het Iberische schiereiland die Mirtenhof_1 Arabisch spraken, de Islamitische godsdienstTartalpaleis_1  beleden en die waren voortgekomen uit een samensmelting  van volkeren die heeft geleid tot de unieke en onvergelijkbare Spaans-Islamitische cultuur.   
Categorieën: 11. Alhambra, Spanje | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Het Alhambra

 1. Ivo

  Hoi, Helma. Mooie foto’s. Het Alhambra doet me denken aan een grote basiliek in de Franse alpen, bijna net zo’n bouwsteil. Als je a.s. zondag terug in Holland bent, maak je dan gelijk een doorstart naar je nieuwe vriend in Vancouver?
  Groet en welkom thuis.
  Ivo.

  Like

 2. Renxe9 Franken

  Hoi wilhelma, de weblog gaat er steeds beter uit zien.Gezellig om rond te neuzen.vele interressante onderwerpen, maar ook leuke.De clip van Enya vind ik natuurlijk heel mooi. Ook mijn favoriet.
  Ook leuk de kubus met foto’s. Het ziet er heel professioneel uit.
  Hopende dat U er mee door gaat.Alles bij alles , een mooie weblog.
  Groetjes, René

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: