Columbia Ice Field

Colombia Ice Field
Ice_fields_3 De Icefelds Parkway tussen Lake Louise en Jasper is een van de mooise routes  ter wereld. Deze weg loopt zo’n 230 km door een landschap van verbluffende grootsheid, langs enorme sneeuwbedekte toppen, machtige watervallen, glanzende meren, immense ijsvelden, met bloemen overdekte weiden en uitgestrekte ongerepte Icefields_2 bossen.
Deze middag stond het Columbia Ice Field  op het program. Vanaf het speciale Icefield park center vertrokken we met een speciale bus naar beneden, voor "iceseeing" op de gletsjer. De enorme brede banden van deze speciale Columbia Icefield bus kosten een miljoen dollar en zijn elke drie Ice_fields maanden versleten. Dit ice field is een gigantisch bevroren reservoir. Het bevat schoon water voor het eventuele gebruik van meer dan honderd duizend mensen. Dit water wat nu smelt van sneeuw van 150 jaar geleden, is het puurste water wat er bestaat. Het Ice Field is 325 km2 groot en het grootste van de Rocky Mountains, het ijs is gemiddeld 365m dik, met een maximum van soms wel 900 m. Somber stemmend zijn de borden met jaartallen die de terugloop van de gletsjer markeren – sinds 1870 al 1,6 km. Het afsmelten gebeurt steeds sneller, door mechanische invloeden en het broeikaseffect.
Categorieën: Canada, Columbia Ice Field, Landen | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Columbia Ice Field

  1. helma

    éénmiljoen gulden voor die paar bandjes ? Er is zeker geen concurrentie in die business ! Dat moet toch goedkoper kunnen ! Maar ze glijen niet he ! Was wel eng zeker ? gr. Helma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: