Victoria

Straatmuzikant_1 Victoria is de hoofdstad van British Columbia met zijn pittoreske oude centrum, de gezellige haven en de vele boten maakt het een heel gezellige indruk op deze warme zonnige zomerdag in juli.  Er is van alles te zien langs de boulevard,   schilders die je portret in caricatuur of bijna echt,  even snel op het papier Straatmuzikant_2 zetten, verder muzikanten, waarvan de pierrot wel heel apart was. Hij stond als een standbeeld, zo bewegingloos, dat ik twijfelde of hij wel echt was, maar nadat ik een quarter in die doos voor hem gooide, begon hij warempel te spelen maar hij bewoog  alsof hij een pop was. We stonden er met een heel stel naar te The_empress kijken,  en probeerde hem aan het lachen te maken, maar toen stopte hij met spelen op die accordeon, een wonderlijke figuur…..
Bij de havenpromenade staat ook  het luxueuze Empresshotel (400 $ per nacht) met de met klimop begroeide torentjes. Iedere middag wordt hier nog de high tea in ere gehouden, met petit fours en Pacific_undersea_garden komkommer-sandwiches. Nabij het parlementsgebouw staan nog twee andere bezienswaardigheden, o.a. de Pacific Undersea Gardens, waar je door ramen vissen en een sportduiker die een show met een reuzeninktvis opvoert kunt bewonderen. Terwijl ik nog wat laatste foto’s maakte van ons hotel Admiral_inn_1 de Admiral Inn, zie je Mr.X een praatje maken met 2 dames die daar op een bankje zaten.
De Kabuki kabs lijken op de bedjaks van Indonesië, met dit verschil, dat de fietser inplaats van er achter er voor zit en dat het leuke jonge studenten zijn, die hiermee wat bijverdienen.
Ik was bijzonder moe van al dat lopen en zag zo’n ritje Kabuki wel zitten, helaas Mr.X  zag dat totaal anders en het lukte mij dus niet om hem te overtuigen, dat het een goede daad was om in zo’n Kabuki ons naar het hotel te laten rijden.
Categorieën: Canada, Vancouver Island, Victoria | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Victoria

 1. helma

  Je had vast wel een hightea willen meemaken! Leonie en Mark hebben vorig weekend een high tea gedaan in Enschede. Ze kregen zo’n torenschaal met lekkere hapjes en thee zoveel als ze wilden. Hebben er 3 uur gezeten haha !!! Die bourgondische levenststijl heeft ze vast van geen vreemd ! Victoria ziet er aantrekkelijk uit ! X helma

  Like

 2. Aad Rosier

  Ik ben net terug van vacantie,dus heb ik veel in te halen, moet alles een aantal keren bekijken. ben voorlopig sprakeloos !!!
  Groetjes van Aad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: