Duncan

Totems_duncan_3_1 Duncan is een kleine stad, circa 50 km van Victoria vandaan. Het stadje noemt zich sinds 1986 City of the Totems en staat dan ook helemaal in het teken van de totempalen. De inwoners hebben de indiaanse cultuur op professionele wijze vercommercialiseerd. In de stad zijn meer dan 80 hand gemaakte totems te Totems_duncan zien,elk met een eigen verhaal. Hoogtepunt de vervaardiging van totems in het Quwútsun Culteral and Conference Centre. Bij het bezoekerscentrum is een plattegrond te krijgen en er is een gratis rondleiding, met een multimedia presentatie. Helaas de rondleiding was geen succes, de gids sprak Chinees, en na een halfuur Totem_poles_butchart_garden naar de blijkbaar geestige opmerkingen van de gids  bij dezelfde totems te hebben gestaan, besloten we om eerst maar wat te gaan eten.  Toen er daarna geen gids meer was te bekennen zijn we op weg naar Chemainus gegaan.
Een bezoek aan Cowichan Native Village schijnt de moeite waard te zijn.
Totem_victoria De 2 bovenste foto’s zijn van totempalen in Duncan. Het is mij opgevallen, dat elke stad(je) wel een totempaal heeft, zo ook deze mooie in Victoria bij de haven. De andere foto is nog uit Butchart Garden.
Categorieën: Canada, Duncan, Vancouver Island | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Duncan

  1. elly

    Ook ik ben in Duncan geweest , nicht heeft mij toen wat laten zien maar toen waren er niet zoveel totems en zeker geen gids Waren er geen totems in Vancouver ? daar heb ik hele grote gezien in dat park beneden bij Downtown

    Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.