De Maltese Erfenis

De verwachting was hoog gespannen toen ik 29 mei met mijn dochters Thérèse Pic_0122 en Helma vertrok voor een vakantie naar Malta.  Die nacht  logeerde we in Hotel Schiphol, om de volgende dag  niet al te vroeg te hoeven opstaan. De volgende ochtend 7 uur stonden Helma en ik op, Thérèse een uurtje later. Na een heerlijk ontbijt gingen we om halftien met de shuttelbus naar Schiphol. De vlucht naar Valletta was een Baai_2 uur vertraagd, maar verliep verder rustig. Een paar uur later landen we met een wijde bocht over de baai van Marsaxlokk op de internationale luchthaven Luqa van Malta. Het was 29 gr. zon, strakblauwe lucht en de jassen gingen gelijk uit. Een bus bracht ons naar de aankomsthal, waar diverse reisleidsters al stonden te wachten. Vrij snel kregen we de koffers, de bus stond er ook al en na een half uur rijden bereikte we ons hotel aan de boulevard van Sliema. De kamer had een schitterend uitzicht over de baai en er was een piepklein balkonnetje, waar vanaf deze foto’s zijn gemaakt.
Malta’s strategische ligging in de Middellandse Zee heeft de bewoners vaak in problemen gebracht, maar ze heeft ook tijden van voorspoed opgeleverd. Het overvloedigst is de erfenis van de Johannieters, (ook wel hospitaalridders of Maltezer ridders genoemd). Bijna 270 jaar was Malta hun thuishaven en zij verrijkten het eiland met de fascinerende hoofdstad Valletta. Op de eilanden zijn talrijke tempelcomplexen uit het Stenen Tijdperk te bewonderen,  evenals Romeinse oudheden, kastelen, kloosters en kerken.   
Categorieën: De Maltese Erfenis, Malta | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “De Maltese Erfenis

 1. Rienk-Veen, Alkmaar

  Nu dat is me een zeer uitgebreide beschrij-ving van MALTA “het andere eiland” in de Middenlandsezee……

  Ik-zelf ben daar 15 jaar lang, 32-keer ge-weest als reisleider van hoofdzakelijk NLse, kunst en cultuur minnende, senioren-groepen, tot ong. 2002 (ben nu 80!).

  U heeft de eilanden alsmede de geschiedenis, etc. uitstekend beschreven en is het jammer dat deze archipel niet zo zeer wordt aanbevo-len door NL touroperators als zij met vele andere (goedkope?) bestemmingen doen, want
  MALTA is absoluut: “Het andere eiland”…..!

  M.vr.gr., Rienk-Veen, Alkmaar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: