Stellenbosch

Vandaag de Paarl/wijnroute gereden, die voert door een groots landschap met brede valleien, omgeven door bizarre rotsformaties. De opvallenste daarvan is de Paarl, een berg in de vorm van een paarl.
Wat een prachtige streek met beboste bergen, vruchtbare dalen en hellingen bedekt met boom- en wijngaarden. De zon hoog aan de hemel, strakblauwe lucht en lekker warm. Hier zou ik wel willen wonen, er worden veel senioren-woningen gebouwd, die noemen ze hier een aftreeoord.
Pic_0206 Allereerst naar de wijnboerderij Boschendal  waar de wijn gemaakt en gebotteld wordt, heel indrukwekkend allemaal
Daarna was het wijn proeven, 7 glaasjes voor ieder van ons er werd heel wat afgelachen. Pic_0204 Na de wijn koffie gedronken in Franschhoek. In de middags naar de Universiteits stad Stellenbosch, in 1679 gesticht door Simon van der Stel. Er staan huizen in Kaaps/Hollandse, Georgian, Regency en Victoriaanse stijl. Na een voortreffelijke lunch wandelen we naar Oom Samie se winkel in de Dorpstraat. Dat was ouderwets snuffelen en ruiken, de winkel bestond uit smalle gangetjes met kleine kamers vol met allerhande spullen, de geuren van lang geleden kwamen je al tegemoet. 
Categorieën: Landen, Stellenbos, Zd-Afrika | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: