Drakensbergen

Deze ochtend vliegen we van Port Elizabeth naar Durban. We nemen afscheid van Herman en rennen in stromende regen naar het vliegtuig. Na aankomst in Durban rijden we met Tinus de nieuwe chauffeur naar de Mont_aux_sources_1 Drakensbergen zo’n 275 km.  We blijven 2 dagen in Royal Natal National Park in hotel Mont Aux Sources. Helaas de volgende dag Mont_aux_sources_2 een wandeling met de gids door dit bergachtig terrein, het is mij echt te veel en ik besluit om een busje te huren en zo de omgeving te bekijken.
De volgende dag verlaten we het glooiende vruchtbare Kwa Zulu Natal om naar Zululand te rijden. Het wordt een dag met pech, degene die nu aan de beurt zijn om vooraan te zitten, krijgen een flinke douche over hun heen, want de airco lekt.
Na uren rijden en koppieknik zie ik Sarie_marijs warempel een bord, dat wijst naar het graf van Sarie Marijs, de persoon van dat liedje heeft dus echt bestaan. Wat jammer we kunnen daar niet gaan kijken, deze dag heeft ook weer 475 km op het program staan. Het begint weer harder te regenen en te waaien en dan ineens horen we een enorm kabaal op het dak van de bus.
Bus_pech_3 We stoppen onder het vlakbij gelegen viaduct, en Tinus de chauffeur en Ger stappen uit. Ger vindt een groot stuk van het dak!! Na overleg besluiten ze om maar weer verder te rijden. Het dak begint  nu ook te lekken, er worden grapjes gemaakt over Bus_pech_1 paraplu’s en de heren gaan aan de gang met plastic om het water op te vangen. Het is al donker als we aankomen in Banghoek Lodge. De ligging van al die aparte huisjes is mooi. In de nacht hoor ik brulkikkers kwaken, wat een kabaal!! Het lijkt wel of ze onder mijn raam zitten.  
Categorieën: Drakensbergen, Landen, Zd-Afrika | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Drakensbergen

  1. Helma van Eeten

    Het staat er allemaal weer mooi in mam. Als ik wat meer tijd heb eens even verder snuffelen, leuk gedaan hoor !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: