Zuid Afrika

Zuid-Afrika was hard werken :-)) voor 17 dagen veel te veel indrukken.

Kaapstad is één van de mooiste steden van de wereld, de aantrekkelijke ligging geeft de stad een bijzondere schoonheid. Waterfront_kaapstad Topattractie is het drukke Victoria & Alfred Waterfront,  maar geen kans gekregen om daar te  wandelen, ik wilde natuurlijk  ook naar het Robben Island waar Nelson Mandela een groot deel van zijn  leven gevangen zat. En niet te vergeten naar een township.  Het is duidelijk ik moet terug voor nog een paar weekjes  Cape Town!
Een hele mooie Wine Route door het laaggebergte, is die naar de universiteitsstad Stellenbosch, genoemd naar Simon van der Stel en de op één na oudste stad van Zuid-Afrika, met prachtig gerestaureerde, historische gebouwen en diverse musea. Ook  Franschhoek nodigt uit tot een wandeling langs de vele mooie winkels, Het hele wijnland van de Kaap met o.a. Franschhoek, Wellington, Stellenbosch, Paarl en Somerset West behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Nog een klein weekje erbij voor deze streek.
Het hart van Zuid-Afrika is een bergachtig halfwoestijnlandschap. Maar meer naar het zuiden krijg je eerst de Grote Karoo en daarna de Kleine Karoo. Het schilderachtige Karoodorp Prince Albert uit de 19e eeuw is een van de mooiste dorpen van Zuid-Afrika. In de  gerestaureerde huisjes wonen nu gepensioneerden uit binnen- en buitenland.
De mooiste bergovergang van het land, de Swartberg Pass, leidt van dit dorp naar de struisvogelmetropool. Oudshoorn. Dan heb je het Karoo National Park en o.a. het Mountain Zebra National Park, buiten de bergzebra’s  leven hier meer dan 200 vogelsoorten.  Om dit asemrowende landschap van de Karoo te verkennen zeker nog 2 weken erbij.  Met een verblijf in  "guest house Avondblij"  in Oudshoorn  http://www.avondblij.com. waar de vriendelijke familie Claassen de vakantie compleet maakt.
Zuidafrika_tour Op dit kaartje  de busreis van 17 dagen. En een vlucht van Port Elisabeth tot Durban
Categorieën: Landen, Zd-Afrika, Zuid Afrika | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: