Riviercruise Moskou – St.Petersburg

Ik ben weer terug uit Rusland, niet alles ging volgens plan. Dat deel van het verhaal komt een andere keer. Kremlin_paleis Dit is het grote Kathedraalsplein. Met de Verkondigingskathedraal, de kathedraal van de aartsengel Michael, de kleedafleggingskerk en de klokkentoren van Ivan de Grote. In 1991 werden de Kremlin kerken teruggegeven aan de Orthodoxe Kerk, sindsdien worden er wel diensten gehouden, maar ze blijven hoofdzakelijk musea.
De riviercruise Moskou – St.Petersburg was een goede keus. Want mijn gedachten waren, lekker rustig varen en relaxen. Even nu geen mails, waarvan er dagelijks vele tientallen mijn postbox inrollen. Er was geen internet aan boord, dus ook geen verleiding om toch even iets te lezen en te beantwoorden.
Ms_lenin De boot de ‘MS Lenin’ gleed inderdaad heel rustig door het water van de Wolga. Wat een wonderlijke ervaring, ik lag daar op het zonnedek en keek met verbazing naar de afwisselende begroeiing van de waterkant en de vele intieme strandjes, waar vrolijke mensen zich vermaakten en naar ons zwaaiden.Strandje 
Mijn voorstelling van Rusland kreeg al gelijk een ander beeld toen ik vanuit het vliegtuig Moskou daar beneden zag liggen, plukjes alleenstaande huizen met heel veel bos erom heen. Natuurlijk waren dat de buitenwijken waar de dacha’s van de rijken zich bevonden. Want in Moskou schijnen de meeste miljonairs van de wereld te wonen. De file’s zijn enorm ’s morgens en ’s avonds duurt het een uur om in of uit de stad te komen. Maar ook in Moskou zag ik heel veel groen en toch een heel anders stadsbeeld dan  ik voor ogen had. En ’s avonds schitterende verlichting zoals dit grote warenhuis.
4182
Het hele reisverhaal met veel foto’s kun je de volgende weken hier lezen.
Categorieën: Landen, Rusland | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: